• Весь каталог
  • Ґрунтові теплові насоси для опалення
  • Повітряні теплові насоси
  • Реверсивні теплові насоси для опалення та охолодження
  • Водяні теплові насоси для опалення
  • Повітряно-ґрунтовий тепловий насос System Zero
  • Додаткове обладнання, системи керування

Концепція інженерних систем котеджного містечка “Вітаград”

Концепція котеджного містечка “Вітаград” – це інноваційні підходи в інженерних системах генерації та розподілу тепла і холоду, за допомогою високопрофесійної команди інженерів і найкращих світових практик енергозбереження, застосування сучасних енергоефективних рішень у будівництві та експлуатації інженерних мереж.

На етапі проектування та будівництва для кожного котеджу застосовуються енергоефективні рішення, які дозволяють отримувати максимальний комфорт при мінімальних експлуатаційних затратах. В кожному будинку знаходиться геотермальний тепловий насос, для забезпечення потреб в опаленні, гарячому водопостачанні та охолодженні. Використовується низькотемпературна система опалення - «тепла підлога» та «тепла стіна». Пасивна система охолодження «холодна стіна», яка використовуючи геотермальну енергію землі для охолодження повітря в будинку, дозволяє відмовитися від кондиціонерів.

Компанія «НЕС ГРУП» з німецькими тепловими насосами Dimplex була обрана для реалізації ”під ключ” теплового пункту з геотермальним тепловим насосом, системи опалення та охолодження, внутрішнього водопостачання та водовідведення для кожного будинку котеджного містечка.

Геотермальний тепловий насос

Серцем інженерії будинку є геотермальний тепловий насос Dimplex (Німеччина), який на 100 % покриває потреби в теплі кожного будинку. Тепловий насос - це спеціальний пристрій, який поєднує в собі котел, джерело гарячого водопостачання та кондиціонер для охолодження. Висока ефективність роботи теплового насоса та мінімальні платежі за опалення будинку в котеджному містечку забезпечується трьома ключовими факторами:

  • європейський тепловий насос з високим коефіцієнтом перетворення СОР згідно EN 14511:1 (B0/W35, де В – температура ґрунту, W – температура води на виході з теплового насосу) складає 4,8, це означає, що на 1 кВт витраченої електричної енергії тепловий насос видає 4,8 кВт теплової енергії;
  • низькотемпературна система опалення (тепла підлога та «тепла стіна»), яка забезпечує комфортну внутрішню температуру повітря в будинку при будь-яких зовнішніх температурах;
  • стабільне джерело тепла – вертикальні ґрунтові свердловини, з температурою від +12°С до +6°С на початку та вкінці сезону опалення.
    Геотермальний тепловий насос Dimplex (Німеччина)

Геотермальний тепловий насос Dimplex (Німеччина)

Те, що не можливо помітити біля кожного будинку – це спеціальні свердловини глибиною 50 метрів, які отримують геотермальну теплову енергію, яка далі перетворюється, за допомогою теплового насоса, в фізично відчутне тепло, яке призначається для опалення будинку та нагріву гарячої води. Система працює замкнуто, в поліетиленових трубах циркулює спеціальний розчин, який фізично не контактує з землею.

Переваги теплових насосів

Безпека - Системи з тепловими насосами безпечні та чисті, тому, що немає відкритого вогню, немає диму, немає викидів вуглекислого газу СО2, немає сажі, немає запаху дизельного палива, виключений витік природнього газу, розлив мазуту. Переваги теплових насосів - відсутність пожежонебезпечних місць для зберігання дров, вугілля, дизельного палива або мазуту; лише безпечна, екологічна та надійна робота протягом десятків років.

Надійність - Системи з тепловими насосами використовують невелику кількість механічних компонентів, і, якщо врахувати, що компресори зазвичай мають дуже великий термін експлуатації, то такі системи довговічні і високонадійні.

Комфорт - Тепловий насос працює безшумно (не гучніше побутового холодильника), а погодозалежна автоматика та мультизональний контроль створюють бажаний мікроклімат в приміщеннях. Переваги теплових насосів - використання в літній період можливе в якості кондиціонера.

Економічність - Економічність теплових насосів полягає в найнижчих експлуатаційних витратах на опалення, довговічності та тривалому терміні експлуатації, адже тепловий насос прослужить від 25 до 50 років без особливої  уваги до себе. Він зігріє Вас холодною зимою, принесе прохолоду спекотним літом, та цілий рік буде забезпечувати Вас гарячою водою для ванни, душу чи навіть басейну. Питання клімату буде комплексно вирішене повністю, тому що відпадає необхідність обслуговування пальників та теплообмінних поверхонь, заправки фреоном та складності з запуском, властиві котлам та кондиціонерам. Економічність теплових насосів полягає також в тому, що встановивши цей ефективний теплогенератор Ви вирішуєте дві справи одночасно - монтаж кондиціонера та опалювального котла. Споживання теплового насоса на 80% економічніше, ніж у традиційних опалювальних приладів.

Опалення та охолодження тепловим насосом

Унікальні та безпечні системи опалення та кондиціонування: для опалення кімнат використовується система «тепла підлога» та «тепла стіна», а для охолодження – система пасивного охолодження «холодна стіна». Тобто, в стіну закладені труби з шитого поліетилену з холодною водою від геотермальних свердловин, а в підлогу – з гарячою, від теплових насосів. Таким чином, тепло піднімається вгору та нагріває кімнату взимку, холодне повітря спускається вниз та охолоджує кімнату влітку. «Тепла/холодна стіна» може працювати в реверсному режимі, тобто обігрівати кімнату взимку та пасивно охолоджувати влітку. Завдяки такому рішенню повітря не пересушується, що суттєво знижує виникнення та розповсюдження гострих респіраторних захворювань, забезпечуючи заданий мікроклімат в приміщеннях незалежно від пори року. Завдяки системі покімнатного регулювання температури, є технічна можливість створювати в кожній кімнаті будинку окрему кліматичну зону.

Низькотемпературна система опалення «тепла підлога»

Низькотемпературна система опалення «тепла підлога»


Пасивне охолодження - це функція геотермального теплового насоса, яка дозволяє охолоджувати будинок в літній період часу - безкоштовно, за рахунок ґрунтового контуру і функціонування циркуляційних насосів.

Низькотемпературна система опалення/охолодження «тепла/холодна стіна»

Низькотемпературна система опалення/охолодження «тепла/холодна стіна»


Пасивне охолодження - це комфортно і безпечно для здоров’я людини! Комфорт досягається за рахунок внутрішніх систем охолодження - «холодні стіни», «холодні стелі», - охолодження відбувається по всій кімнаті рівномірно, при цьому Ви не відчуєте на собі потік холодного повітря і не захворієте! За рахунок пасивного охолодження досягаються ідеальні показники по температурі в приміщенні, що не перевищують критичний перепад температур між температурою в кімнаті та температурою навколишнього середовища, тим самим зберігаючи Ваше здоров’я!

При використанні пасивного охолодження Ви звільняєте простір в кімнаті та не торкаєтеся стельового простору. До того ж системи, які охолоджують влітку, це опалювальні системи взимку. Системи опалення та охолодження котеджів - «теплі підлоги», «теплі/холодні стіни» виконані з європейських матеріалів Rehau (Німеччина) та за європейськими стандартами з дотриманням всіх рекомендацій виробника. Співробітники компанії «НЕС ГРУП» сертифіковані даним виробником та мають великий практичний досвід в провадженні даних систем. Це все гарантує надійність та довговічність монтажу інженерних систем опалення та охолодження, а також дає гарантію від виробника на системи - 10 років!

Гаряче водопостачання

Гаряче водопостачання - це одне з основних завдань теплового насосу, окрім опалення і охолодження. Геотермальний тепловий насос Dіmplex забезпечує Вас гарячою водою протягом усього року, без затримок, профілактичних робіт. Система з тепловим насосом передбачає лінію рециркуляції в будинку, що гарантує Вам гарячу воду у всіх приладах будинку відразу при відкритті крану гарячої води, незалежно від їх відстані від теплового пункту!Гаряче водопостачання

Управління

Автоматика теплового насоса - це розумний будинок, тільки для систем опалення, охолодження та гарячого водопостачання. Вона здатна контролювати температуру тепло-, та холодоносія в контур опалення і охолодження, а також гарячого водопостачання, працювати в залежності від температури зовнішнього повітря, по датчикам кімнатної температури, працювати по таймеру часу, управлятися віддалено від Вашого iPhone та багато чого ще…Автоматика теплового насоса

Погодозалежне регулювання температури теплоносія системи опалення

керування за допомогою Вашого телефону

Віддалене керування за допомогою Вашого телефону